Triphala, kapsule

Djetetski proizvod – pomaže kod zatvora, poboljšava varenje, detoksikuje creva, snažan antioksidans.

SASTAV:

Sadržaj aktivnih sastojaka                                             100g          2 kapsule

Triphala, mešavina suvih vodenih ekstrakata                    50g              500mg

Emblica officinalis, ekstrakt ploda (2:1)                     16,668 g        166,68 mg

Terminalia belerica, ekstrakt kore ploda (4:1)            16,668 g        166,68 mg

Terminalia chebula, ekstrakt kore ploda (2,5:1)         16,668 g        166,68 mg

Ostali sastojci: sredstvo za povećanje zapremine – mikrokristalna celuloza; sredstva protiv zgrudnjavanja – koloidni silicijum-dioksid, magnezijum – stearat; kapsula -hidroksipropilmetilceluloza.

NAMENA: Proizvod doprinosi održavanju optimalnih funkcija organa za varenje i normalnih pokreta creva. Aktivni sastojci preparata pomažu proces varenja i eliminacije, umiruju zid creva i sprečavaju  nadimanje i podrigivanje. Aktivni sastojci dobijeni iz tri vrste ploda imaju antioksidativno delovanje i doprinose jačanju sopstvenih zaštitnih mehanizama organizma.

NAČIN UPOTREBE: 2 kapsule dnevno, po 1 kapsulu posle jela

UPOZORENJE: Ne preporučuje se deci mlađoj od 14 godina, trudnicama i dojiljama, kao ni osobama alergičnim ili preosetljivim na neki od sastojaka proizvoda. Pre upotrebe konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

NAPOMENE: Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnu i uravnoteženu  ishranu.  Čuvati van domašaja dece.

NAČIN ČUVANJA: Čuvati na hladnom i suvom mestu, zaštićeno od svetlosti.

PAKOVANJE: 60 kapsula (36g)

BILJKE KOJE ULAZE U SASTAV:

Embilca officinalis – Amalaki

Amalaki (Emblica officinalis),  poznata kao Indijski ogrozd, daje okrugli zelenkasto-žuti plod dijametra 2-3 cm. Ovaj plod je jedan od najboljih izvora antioksidanata u svetu i sadrži velike količine vitamina C u prirodnom obliku . Amalaki čisti krv, potiče proizvodnju crvenih krvnih zrnaca, reguliše krvotok, zaustavlja krvarenja, jača rad srca i održava ravnotežu šećera u krvi. Antibakterijska i astringentna svojstva sprečavaju infekciju i pomažu u lečenju čireva. Koristi se kao laksativ za olakšavanje zatvora, ako postoje hemoroidi. Osnažuje imunološki sistem, poboljšava rad pluća  jetre. Odlična je za poboljšanje vida. Koristi se za higijenu usne šupljine, jača zube, kosti i nokte. Pomaže rastu kose i učinkovita je kod opadanja kose. Uklanja umor, popravlja mentalne sposobnosti i poboljšava seksualnu funkciju. Jedna je od najjačih pomlađujućih biljaka.

Terminalia chebula – Haritaki

Haritaki je plod drveta Terminalia chebula. U Indiji ga takođe nazivaju “božanskim plodom”.

Uklanja otrove iz tela, reguliše probavni sistem, naročito funkciju debelog creva, sprečava crevne grčeve. Delotvoran je protiv glisti i u liječenju kolitisa. Poseduje snažno antibakterijsko, protivupalno i protivgljivično delovanje. Neke studije otkrile su da je efikasan u lečenju bakterije E. coli. Uravnotežuje krvni pritisak i poboljšava rad srca.

Terminalia belerica – Bibhitaki

Bibhitaki je plod drveta Terminalia belerica. U tradicionalnoj ayurvedskoj medicini koristi se kao sredstvo za pomlađivanje, čišćenje i hranjenje organizma. Jača želudac, čisti creva i poboljšava njihov tonus, eliminiša crevne parazite te pozitivno deluje na čitav probavni sistem. Plod deluje antibakterijski. Koristi se kod vodene bolesti, hemoroida i dijareje. Efikasna je kod rastvaranja i izbacivanja kamenaca iz mokraćnog sistema.