NAMENA: Scavon je prirodni preparat za ublažavanje promena na koži, alergija, infekcija i rana. Scavon sprej sprečava nastajanje rana i pomaže u sprečavanju nadražaja i infekcije kože. Proizvod sadrži delove biljke Azadirachta indica (Neem) koja ima antibakterijska svojstva.

UPOTREBA: Scavon sprej smanjuje svrab, crvenilo i upalu kože. Sprečava razvoj bakterija koje oštećuju rožnati sloj kože zbog čega se gubi vlaga, što omogućuje bakterijama i drugim mikroorganizmima da prodru u kožu i uzrokuju alergijsku reakciju propraćenu crvenilom i svrabom.

Scavon sprej brzo dovodi do smanjenja svraba, tj. uravnotežavanja pH kože.

Scavon nakon nanošenja na promenjeno mesto ne treba utrljavati!

Razgrnuti dlaku i očistiti zahvaćeni deo. Zatim poprskati promenjeni deo kože dva puta dnevno ili prema savetu veterinara. Scavon sprej se može koristiti kod krava, pasa, mačaka, bivola, ovaca, koza i svinja. Scavon sprej efikasno deluje i ako se nanosi na mesta pokrivena dlakom.

Primena Scavona u spreju znači maksimalnu iskorisljivost proizvoda i dobro prekrivanje cele površine promenjene kože.

NAPOMENA: Proizvod se može koristiti  i kod mladih životinja. (štenadi, mačića, jagnjadi, teladi, jarića, itd.)

UPOZORENJA I OGRANIČENJA UPOTREBE: Izbegavati da sprej dodje u dodir sa očima, njuškom i ušima životinja.

NEŽELJENA DEJSTVA: Nisu poznata.

NAČIN ČUVANJA: Proizvod čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju, na tamnom mestu i sobnoj temperaturi, izvan domašaja dece. Ne izlagati direktnom uticaju sunčeve svetlosti.

PAKOVANJE: 100ml rastvora u spreju

SERIJSKI BROJ PROIZVODA: Označen na pakovanju.

ROK UPOTREBE: Tri godine od datuma proizvodnje.

PAŽNJA: Boca je pod pritiskom. Zaštititi od dejstva sunčeve svetlosti i ne izlagati temperaturi višoj od 50° C. Bocu ne bušiti ni spaljivati čak ni nakon upotrebe. Ne prskati u izvor otvorenog plamena ili bilo kakav zapaljiv materijal. Ne prskati u blizini očiju. Izbegavati direktno udisanje. Proizvod ima štetno dejstvo ako se unese u organizam. Koristiti isključivo u skladu sa uputstvom.

SASTAV: Eucalyptus globulus-list, Azadirachta indica-list, Andropogon citratus-list, Cedrus deodara-drveni deo, Curcuma Longa-rizom, tečni naftni gas, izopropil-alkohol, titanijum-dioksid (E171), BHT.