Preduzeće A-Lek d.o.o. je počelo sa radom 1994. godine. Sedište preduzeća je Beograd, opština Vračar, ulica Timočka 4. Osnovna delatnost je uvoz i distribucija “Himalaya” proizvoda.

Liv.52, Cystone i Speman su prvi proizvodi koji su uvezeni. Ispitujući tržište, došlo se do zaključka da je potrebno odgovoriti zahtevima pacijenata za povećanjem broja proizvoda.

A-lek doo trenutno uvozi i distribuira na teritoriji Republike Srbije sledeće proizvode: Liv.52 tbl., Speman tbl., Cystone tbl., Pilex tbl., Septilin tbl., Rumalaya gel, Triphala cps., Tribulus cps., Ashvagandha cps., Koflet-H lozenge.

Prioritet preduzeća “ A-Lek “ je da informacije o “Himalaya” proizvodima približimo i učinimo ih dostupnim.

U okviru preduzeća postoje tri sektora: komercijalni, marketing, skladištenje i distribucija proizvoda.

Komercijalni sektor uspostavlja kontakte sa veleprodajama koje su zainteresovane za saradnju.

Sektor za marketing na adekvatan način upotpunjuje sliku o proizvodima. Zaposleni ovog sektora su u neprekidnom kontaktu sa lekarima i farmaceutima. Prateći marketinške inovacije trude se da potpuna informacija o proizvodu dođe do pacijenta, koji su krajnji korisnici. U stalnoj i neposrednoj komunikaciji sa pacijentom, uvek smo spremni da odgovorimo na sva pitanja vezana za proizvod.

Zaposleni u sektoru za skladištenje i distribuciju čine sve da u što kraćem periodu proizvodi budu isporučeni do krajnjeg korisnika.